mandag 7. mai 2007

Monday morning

Tøffe Thomas og Joakim i 4. ville bli med å se noe på Brit Lise sin veranda.........


En slangeunge var blitt overrasket av noen arbeidere som skulle male husveggen......Thomas fikk en 27 sekunder flott videosnutt av slangen. Den var aktiv og hogg etter hva som helst som kom for nært ...
Denne hytta ble bygget av skoleelevene ved NCS under misjonærkonferansen i vår. Byggmestere var gode kenyanske kollegaer og byggeprosessen var den tradisjonelle : reisverk av greiner fylt med jord forsterket av steiner innimellom. Taket av makuti hentet fra kysten av Kenya. Dere skulle sett noen av barna under prosessen: De var like brune som jordblandingen de jobbet med !

Hytta har stått og tørket i 7-8 uker. Nå er det støpt golv og vinduskarmene er forsterket. Hva som foregår i dag ??? Se siste bildet på bloggen.
Like ved hytta fant jeg dette hullet i bakken. Hvem bor her ? Hullet er laget av ivrige maur- termitter-under en regnbyge......er det noen hjemme tro ? Hm... jeg kunne ikke se noen....
Ikke lett å få gjort malerarbeidet med slik en tasse ved veggen !

Først ble husets hvite del kalket, og så ble nederste del malt. Fint !!!!

Etter tørkeprosessen var det jordveggene full av sprekker. Disse blir nå tettet av en blandingsmasse. Flott hytte ! Den blir en del av barnas lekeplass !

Nå må jeg se litt mer på engelske prøvebøker etter K06.......Ha en god dag !

Ingen kommentarer: