søndag 6. mai 2007

Weekend på Villa Vega

INNLEDNING :
En times kjøring fra Nairobi og utover slettene kommer vi til Holmedahl sin residens " Villa Vega". Tomta ligger midt i masailand med nydelig utsikt mot åsryggene Ngong Hills. Tone, Brit Lise, Kristin, Linda Elisabeth og jeg hadde hovedhuset til disposisjon siden vertsfolket er i Norge på sommeropphold. Inne i stua er det peis. Fredagskvelden var litt kjølig , så da var det godt å kunne fyre litt på peisen. Et flygel og en boksamling er med og skaper atmosfære i stua. To familiekjære hunder hadde jobben som vaktbikkjer. Det er muligheter for å gå tur på stier utover slettene , men denne gang lokket solseng og en god bok litt for mye ! Damene er eminente kokker , så her ble det servert godsaker i fleng ! Guacamole, taco, fiskesuppe, kylling ....... kanskje en skulle kalle det hotellferie på slettene ?? Huset er bygd i stein, ligner litt på Karen Blixen huset i Karen ??? Nydelige slyngplanter pryder søylene langs den utvendige verandaen.
Et 12.5 meter langt svømmebasseng i hagen. Vannet holdt 23 - 24 grader. Ikke verst ! Et morgenbad gjorde susen ! Da var det varmere i vannet enn i lufta. Utpå dagen brøt sola igjennom ,- og da kom utetempen opp i over 30 grader !!! Sola stakk i huden.

Flere måltid ble inntatt utendørs. Her ser dere fra venstre bak: Tone og Linda E.
Foran fra venstre sitter Brit Lise og Kristin. På menyen her : Grillede kyllingfilleter , ris og frisk salat.
Kveldsstemning . Ngong Hills i bakgrunnen.

Her renses ekslusive kaffebønner kjøpt fra nord- Tanzania. Bønnene må renses og deretter brennes på grillen. Brenningen avgjør smaken på kaffen , så her må en passe godt på. Etter brenningen, måtte bønnene ristes og avkjøles. Frem med kverna og deretter på med trakteren. MMmmmmmmmmmm, DET var deilig kaffe , og i tillegg en herlig duft !

AVSLUTNING:

Dette var som mini-Mombasa pluss litt mer ! En avslappende og deilig helg. Takk til dere, Gerd og Jostein Holmedahl for at vi fikk bruke huset deres !

Ingen kommentarer: